P0420 hibakód

P0420

P0420 hiba

Avagy: Katalizátor-rendszer hatékonyság határérték alatt (1.hengersor)

A 3-utas katalizátor szabályozza a kibocsátást, oly módon, hogy a szénhidrogéneket és a szén-monoxidot (CO) szén-dioxiddá (CO2), a nitrogén-oxidokat (NOx) pedig nitrogénné alakítja. A három-utas katalizátor oxigént is tárol. A motorvezérlő modul (ECM) felügyeli ezt az oxigéntárolási kapacitást, oly módon, hogy összehasonlítja a katalizátor előtti és utáni fűtött Lambda-szonda jeleit, mialatt hozzáad és elvesz üzemanyagot az adott vezetési körülményeknek megfelelően.

Egy új katalizátorral, amely kevesebbet futott mint 160 km, a P0420 00 hibakód beállhat, a belső köpeny gázosodása miatt. A problémát kijavíthatja, ha a járművet autópályán működteti, körülbelül 1 órán keresztül.

Azonban ha nem új katalizátorról van szó, akkor a szervizek a P0420 hibakód esetében katalizátor cserével riogatnak. Ez sok autó tulajdonos számára felér egy rémálommal, hiszen eléggé zsebbe kell nyúlni. 

P0420 hibakód

Ez volt a múlt és most jöjjön a jelen!

Van megoldás a P0420 hibakód esetében is a katalizátor megmentésére!

Mi kell hozzá? Hát Mi!

Szervizünk katalizátorok és dpf szűrők javítására specializálódott hivatalos szakszerviz. Legyen szó dízel autó vagy benzines autó katalizátoráról, mi megjavítjuk!

Ön nem kap agyvérzést, és nem kell félve beadnia a feleségének, hogy a kocsira most sokat kell költeni, ezért a beígért wellness-hétvége elmarad. Bele fog férni még egy csokor virág vagy egy finom bonbon is, ráadásul a P0420-as hibakód a múlté lesz!

Tudjon meg többet a katalizátor javításról: KATALIZÁTOR JAVÍTÁS

Call Now Button