Katalizátor hiba tünetei

A katalizátor hiba tünetei

Amikor megnövekszik az autó fogyasztása, a teljesítmény csökken, és a kipufogóból sötétebb füst száll ki, akkor erőteljesen gyanakodhatunk arra, hogy valami nincs rendben az alkatrésszel. Van azonban még egy dolog, amit muszáj megemlíteni a katalizátor hiba tünetei között. Ez nem más, mint a tipikus zörgő hang a gépjármű alján. Ha már ezt a fájó hangot is halljuk, akkor bizony elmondhatjuk, hogy a katalizátor „megbetegedett”.

a katalizátor hiba tünetei

Édes orvosság, keserű számla

Bármi álljon is a katalizátor hiba tünetei hátterében, a legfontosabb, hogy hogy vigyük „doktorhoz” a gépjárművünket. Ne kísérletezzünk otthon házi praktikákkal (főleg, komoly hiba esetén, mert akkor a tisztító folyadékok, semmit sem használnak).

A katalizátor hiba tünetei előrejelzik, hogy miféle orvoslás jöhet szóba. Ha szimplán csak eltömődésről van szó (tehát csak a katalizátor hatásfokán kell javítani), akkor a szakember kitisztítja az alkatrészt. Komplexebb a történet azonban akkor, ha tényleges meghibásodásról, nem pedig „koszolódásról” van szó.

Ha nem egy egyszerű szennyezettségről van szó, akkor sem kell pánikba esni, nincs olyan katalizátor, amelyet ne lehetne megjavítani 30.000 Ft-ból!

Tudjon meg többet a katalizátor javításról: KATALIZÁTOR JAVÍTÁS

Call Now Button